Ale!

OAC XCD GT 160 Karvapohjasuksi teräskantilla OAC EA siteellä

396,00  sis. alv.24%

Varasto loppu

Kuvaus

OAC XCD GT 160 Karvapohjasuksi Teräskantilla

OAC XCD GT UC 160 + EA-Side on laadukas suksi- ja sidepaketti. Rakenteeltaan se on muita OAC:n malleja pidempi. Pituuden ansiosta se on erityisen toimiva pidempäänkin hiihtoon ja mäkien laskemiseen. Laadukkaiden EA- siteiden paras puoli on, ettet tarvitse erillisiä hiihtorantillisia kenkiä, vaan voit lähteä reissuun juuri niillä kengillä joilla haluat.

OAC XCD GT UC 160  yhdistää lumikenkien ja metsäsuksien parhaat puolet; niillä voit kulkea ketterästi metsäisessä maastossa ja laskea mäet alas kuin tavallisilla suksilla tai kokea suksimisen riemua vaikka kaupungin puistossa. Latuja et siis tarvitse, riittää kun on lunta, niin eteenpäin pääsy on taattu.

Liukulumikengät ovat paikallaan metsästäjille, ulkoilijoille, retkeilijöille ja myös metsässä työkseen rämpijöille. Niillä kiipeää ylämäkeen todella helposti ja alamäkeen vielä rivakammin. Kantavuus suksella on 250 cm pitkän metsäsuksen luokkaa ja perinteisiä metsäsuksia huomattavasti lyhyempänä ketteryys on omaa luokkaansa, etkä tarvitse miettiä missä kohtaa mahtuisit kääntymään.

OAC XCD GT UC 160 rakenne

Liukulumikengän pohjan näkyvä osa on kaksiosainen: päissä on patentoitu Unicoat eli UC -pohja ja keskellä pitoalue, nousukarva.

Unicoat on OAC- tyyppien kehittämä, kestävä ja helppohoitoinen pohjamateriaali. UC- pohjan voi halutessaan voidella ja siihen voi käyttää myös pikavoiteita, eli et tarvitse alkaa etsimään silitysrautaa siivouskaapin perukoilta.

Liukulumikengän pohjan ehkä mielenkiintoisempi osa-alue on nousukarva. OAC XCD GT:n pohjasta löytyvä karva on mohair-nylonsekoitetta, joka on ominaisuuksiltaan sekä luonnonkarvaa että täyssynteettistä materiaalia parempi. Nousukarva on sen verta tukevasti kiinni suksen pohjassa, että sitä käytännössä mahdoton saada irti.

XCD -suksen rakenne on tukeva, mutta kärjistä joustava ja molemmista päistä kaareva, joten nämä eivät jää helposti metsämaastossakaan risujen alle ja väliin. XCD tarjoaa pituutensa ja optimoidun leveytensä ansiosta erityisesti kantopinta-alaa pehmeille ja upottaville umpihangille ja on muita OAC:n liukulumikenkämalleja laskettavampi ja hiihdettävämpi.

OAC EA -side

Paketissa mukana tuleva EA- side on erinomainen yleisside liukulumikenkiin, lumikenkiin, eräsuksiin ja retkiluistimiin. Siteeseen on helppo ja nopea kiinnittää erikokoisia kenkiä. Side on myös mukavakäyttöinen, että siihen käy monenlaiset kengät.

EA- siteen kantaosa on vakaa ja side on hyvin hiihdettävissä. Sekä siteen kärki- että kantaosat ovat säädettävissä pituutensa osalta, mikä entisestään lisää säätömahdollisuuksia. Siteen säätöala on välillä 24- 38 cm.

 

OAC XCD GT UC 160 + EA-Side -paketin huolto ja hoito

Moni porskuttaa liukulumikengillään tekemättä pohjiin mitään. Pitkälle pääsee niinkin, mutta parhaan ilon saat luiston ja kestävyyden osalta pienellä huollolla ja hoidolla.

Liukulumikengät voi UC- pohjan osalta voidella pikavoiteilla. Jos jostain syystä ehdottomasti haluat käyttää kuumavahaa ja rautaa, kumpikaan ei saa osua nousukarvaan! Nousukarva on itsessään varsin vettä hylkivää, eikä se kerää lunta hirvittävän helposti, joten huoltokin on helppoa. Nousukarvaan on olemassa oma hoitoaineensa, jolla saat mohair-nylonsekoitteeseen lisää vedenhylkivyyttä ja huollat samalla myös itse materiaalia.

Siteitä ei tarvitse sen enempää huoltaa. Riittää kun putsaa käytön jälkeen ja tarkistaa tasaisin väliajoin, että siteiden ruuvit on hyvin kiinni.

Säilytys normaalisti kuivassa paikassa.

Ominaisuudet:

 •  Pituus 160cm
 •  Leveys: kärki 116mm, vyötärö: 86mm, kanta 100mm
 •  Patentoitu UC (Unicoat)- pohja
 •  Mohair-mix -nousukarva
 •  3/4 pituudella teräskantit
 •  Mukana EA- siteet, joiden säätöala 24 cm – 38 cm
 •  Paino 2100 g/pari ilman siteitä
 •  Sidealueella alumiini- ja lasikuituvahvikkeet
 •  Kestävä, mutta joustava rakenne
 •  Hyvin laskettavat ja hiihdettävät sukset
 •  Valmistettu Suomessa Kangasalla.